Varga Béla haja a magyar internet leggyűlöltebb haja

dizájn
2015 március 27., 18:53
comments 339

vargabela1

Nyolc-tíz éve az emósok nagyon túlzásba estek a hajkilapítással, és ahogy az a divat világában lenni szokott, a rokokós túlzások most is durva ellentrendet indítottak el. Amit anno az érzékeny lelkű fiatalok erővel levasaltak, lelakkoztak, lenyaltak és levaxoztak, azt most a tinédzserek minden igyekezetükkel megpróbálják felállítani.

emo_vs_undercut

Már évekkel ezelőtt megjelentek itthon is az ecsetfejű, ananászfejű páwák a körbenyírt, fejtetőn oldalra fésült vagy felállított frizurájukkal. A Jersey Shore-os Pauly D. sérója találkozott a klasszikus huszadik század eleji undercut frizurás Jimmy Darmody-val a Boardwalk Empire-ből.

undercut1 copy

2015-re odáig jutott az irányzat, hogy Magyarországon minden utánpótlás focistának, z generációs politikuspalántának, valóságshow-szereplőnek, de még a tévébemondóknak is páwa-hajuk van. Tizenéves srácok már nem a farkukat mérik össze, hanem a hajukat.

photo_camera FIDESZ Ifjúsági tagozata, Zalaegerszeg

A pemzlifejek visszafogottan extrém verzióival már akkor szembesültünk, amikor az ask.fm magyar sztárjairól készítettünk videót. Sőt itt találkoztunk először azzal a jelenséggel, hogy valakinek a haja elkezd külön életet élni, önálló entitássá válik, és gazdájától függetlenül híres lesz az interneten. Szalay Ricsi az ask.fm hazai fáraójának felállított haja külön ask-oldallal rendelkezik, és válaszolgat is a rajongók kérdéseire.

ask_fm

És akkor villámként csapott bele az internetbe Varga Béla haja

vargabela_haja1

A haj, ami már tökéletesen függetlenítette magát gazdájától. Varga Béla egy átlagos 16 éves tapolcai iskolás fiú. A személye tulajdonképpen lényegtelen. Viszont amit a fején visel, arról sok száz tinédzsernek markáns véleménye van. Ha létezik megosztó haj, akkor Varga Béláé biztosan az.

Ez már nem is ecsetfej, mondják a szakemberek, hanem seprűhaj. Ezrek rajonganak érte, és legalább ennyien gyűlölik. Varga Béla haja a punkba oltott páwaság megmászhatatlan csúcsa. Nincs feljebb, innen már csak lefelé visz az út.

Emlékeznek még Dósa Fannira, aki a világháló magyar részének első számú céltáblája volt 2013-14-ben? A lány, aki a legdurvább cyber bullyingot is keményen állta? Bűne annyi volt, hogy nem szégyellte vállalni biztos anyagi hátterét és értékrendjét, aminek a pasizással egybekötött Oreo- és Nutella-zabálás volt az alfája és ómegája.

Varga Béla hajának nagyon hasonló zaklatásokat kell elviselnie. Pedig nem csinál semmi különöset az a szerencsétlen haj, csak nő. Annyi benne a spéci, hogy a gravitációval dacolva az ég felé, a fény irányába törekszik, ahogy azt teszi minden fa és bokor.

varga_bela3

Béla egy éve növeszti a feje tetején a szőroszlopot, aminek merevségét a Taft Power hajlakk adja. A raj haj jelenleg valamivel több mint 13 centiméter, de tulajdonosának nem titkolt célja, hogy ez egyszer akár a dupláját is elérje.

Béla állítása szerint a haja miatt naponta sok száz levelet kap. Sokan dicsérik bátorságát, egyediségét, de persze irigyei is bőven akadnak, akik szapulják és feltűnősködéssel, hiúsággal, ízléstelenséggel vádolják.

Varga Béla haja rendesen kapja az ívet a Facebookon és Youtube-on

belahaj2

„ami még szomorúbb a létezésednél az az, hogy a kinézeted 1500 embernek tetszik. kíváncsi vagyok mi az oka hogy egy ekkora istentelen nagy szégyen vagy.”

„szegény gyerek aki órán mögötte ül semmit se lát:D”

„Abba gondolj már bele hogy hol élünk, hol a férfiasság? hol lenne ez a kölyök egyéniség tele vannak a városok ilyen faszarcú buzikkal akiknek nagyobb a haj mint a pöcse, abba is gondolj bele hogy mi lesz 10-20 év múlva, ha a te gyerekeid ezeket látnák és így néznének ki, te örülnél neki? én telibe szarom, felőlem azt csinál amit akar, de a helyében mélyen meglapulnék, mert a stílusa sem tetszetős, maga a viselkedése. elég megnézni a profilját és a képeit, azok alatt a kommenteket. elhiszi hogy ő a nagymenő mert neki faszomsetudja hány centis haja van, meg örül mert ő híres, azért mert úgy néz ki mint egy idióta, és a fél ország rajta röhög. kíváncsi vagyok mit alkotna egy katonai kiképzésen.”

„Na ezért kellene visszaállítani a honvédséget!!!!”

„ki kéne meszelni nagyanyám sufniját mennyiért vállalod?”

vargabela4

Keményebbek:

„Nyakától vágják legközelebb a haját ennek a páva majomnak!! :) ;)”

„Olyan erőszakot adok hogy te se meg a hajad sem fog többet felállni”

Szerencsére azért bőven vannak, akik kiállnak Béla haja mellett:

„Nem értem mit vannak ezen úgy felháborodva ilyen hajat akart és ilyet is növesztett. Még mindig jobb mint a sok divatcsicska SWAG YOLO buzigyerekek akikből 10 méteren belül találsz 5-öt és mind ugyanúgy néz ki.”

„hallod ember én tisztellek téged leszarod hányan oltanak te továbbra is így hordod a portörlőd és kiállsz a faszságod mellett ez dicséretes ennyi önbizalom kellene mindenkinek”

varga_bela4

Tarts ki, Béla!

Nem győzhetnek a bullyk! Varga Béla megszólalt hajügyban. A magyar Youtube fontos embere, Vitó Zsombor beszélgetett vele. Az interjúból kiderül, hogy Béla és a haja, ha nem is könnyen, de bírja a támadásokat. Nem adja fel, tovább növeszti a seprűt. Ugyanis a tét nem más, mint hogy a zaklatók, a trollok hada eléri-e a célját, megtörik-e Bélát, és feladva elveit, lecsapja a kefét vagy kiáll a világ ellen és önmagáért és mindenkiért, aki komolyan veszi és megbecsüli a saját haját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.