Nahát! Tarsolynak parlamenti belépője is volt

bűnügy
2015 március 28., 7:56
comments 415

2013 áprilisában a Miniszterelnökségtől kapott parlamenti belépőt a Quaestorral 150 milliárd forintos kamukötvény-kibocsátási ügybe keveredett, csütörtök éjjel letartóztatott Tarsoly Csaba, értesült az Index. Ez éppen akkor volt, amikor Tarsoly Szijjártóval együtt felavatta a moszkvai vízumközpontot (amin keresztül a nemrég letartóztatott agrárattasé, a Quaestorral más vonalon üzletelő Kiss Szilárd Miklós százával hozta be az orosz prostituáltakat az EU-ba).

Akkoriban a Miniszterelnökség még egy államtitkárság volt, ahol Lázár János mellett Szijjártó Péter is államtitkárként dolgozott. Parlamenti belépővel Tarsolynak még közvetlenebb hozzáférése lehetett a kormánypárti képviselőkhöz.

Mint emlékezetes, a külügy cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) éppen 2013 márciusában helyezett el sokmilliárd (pontosan nem tudjuk, mennyi) közpénzt Tarsoly pilótajátékában. A pénzről azt hitte állítólag az MNKH, hogy állampapírban van, egy elkülönített számlán, de amikor ebben a hónapban – éppen a Quaestor bedőlésének napján, március 9-én – kivették, kiderült, hogy készpénzben volt a 3,8 milliárd. Tehát a Quaestor forgathatta a közpénzt.

A kormány továbbra is azt kommunikálja, hogy semmit nem tudott arról, hogy mi történik annak a Quaestornak a pénzügyeivel, amellyel évek óta, több szálon üzletel.

(Index.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt