Nahát! Tarsolynak parlamenti belépője is volt

bűnügy
2015 március 28., 07:56
comments 415

2013 áprilisában a Miniszterelnökségtől kapott parlamenti belépőt a Quaestorral 150 milliárd forintos kamukötvény-kibocsátási ügybe keveredett, csütörtök éjjel letartóztatott Tarsoly Csaba, értesült az Index. Ez éppen akkor volt, amikor Tarsoly Szijjártóval együtt felavatta a moszkvai vízumközpontot (amin keresztül a nemrég letartóztatott agrárattasé, a Quaestorral más vonalon üzletelő Kiss Szilárd Miklós százával hozta be az orosz prostituáltakat az EU-ba).

Akkoriban a Miniszterelnökség még egy államtitkárság volt, ahol Lázár János mellett Szijjártó Péter is államtitkárként dolgozott. Parlamenti belépővel Tarsolynak még közvetlenebb hozzáférése lehetett a kormánypárti képviselőkhöz.

Mint emlékezetes, a külügy cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) éppen 2013 márciusában helyezett el sokmilliárd (pontosan nem tudjuk, mennyi) közpénzt Tarsoly pilótajátékában. A pénzről azt hitte állítólag az MNKH, hogy állampapírban van, egy elkülönített számlán, de amikor ebben a hónapban – éppen a Quaestor bedőlésének napján, március 9-én – kivették, kiderült, hogy készpénzben volt a 3,8 milliárd. Tehát a Quaestor forgathatta a közpénzt.

A kormány továbbra is azt kommunikálja, hogy semmit nem tudott arról, hogy mi történik annak a Quaestornak a pénzügyeivel, amellyel évek óta, több szálon üzletel.

(Index.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.