L. Simon László szerint ízléstelenség Quaestor-ügyben a Fidesz felelősségét emlegetni

POLITIKA
2015 március 30., 11:20
comments 200

Volner János, aki annak a vállalkozásfejlesztési bizottságnak a jobbikos elnöke, aminek a fideszes tagjai szimplán levették a napirendről Matolcsy György és Szijjártó Péter meghallgatását, napirend előtti felszólalásában a brókerbotrányt fedező nagykoalícióról elmélkedett.

Abból indult ki, hogy a Quaestornak még a szocialisták adtak 16,5 milliárd forintos kezességvállalást, de ezt aztán a Fidesz se kifogásolta. Ahogy kormányzásuk 4,5 éve alatt egyszer sem ellenőrizték a brókercégeket. Ráadásul még tőzsdére is vitték az adófizetők pénzét. Ezután azt fejtegette, hogy azt a pénzt állami bankba kellett volna rakni - bár ennek szintén semmi értelme, mert akkor meg ki fizet rá kamatot, ugye. De Vollner eddig már nem jutott el, inkább arról beszélt, hogy meg kell menteni a bedőlt brókerházakba befektetők pénzét.

Másrészt kíváncsi arra is, hogy a kormánypárti képviselők és családtagjaik menekítettek-e ki pénzt a Quaestorból még azelőtt, hogy nyilvánosságra kerültek volna a gondok.

A kormány nevében az elmúlt egy évben mindenessé fejlődött L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár kikérte magának, hogy bármiféle koalíció lenne a Fidesz és a szocialisták között. Szerinte "ízléstelenség" Quaestor-koalícióról beszélni. Utána bonyolult magyarázkodásba kezdett arról, hogy miért is nem bennfentes kereskedés az, hogy bennfentes információik alapján elkezdték kimenteni a Quaestorba betett közpénzeket. Illetve szerinte ez nem is a pénzek kimentése, hanem felelős gazdálkodás volt.

Végül még azzal is elbüszkélkedett, hogy alig két héttel azután, hogy teljesen nyugodtan átjátszhatta cégét egy tápiósági munkanélkülinek, már le is tartóztatták Tarsoly Csabát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.