A Greenpeace megvizsgált 12 étkezési* paprikát, nyolcban talált húszféle vegyszermaradványt

gazdaság
2015 március 31., 08:10
comments 252

A példaként felhozott szentesi paprikában kétféle, nem engedélyezett vegyszert találtak. A marokkói és a jordániai mintákban pedig hat-, illetve hétfélét. Simon Gergely, a szervezet vegyianyag-szakértője szerint a különböző vegyszerek együttes hatása kiszámíthatatlan, egyes rovarírtó szerek toxicitása más anyag jelenlétében akár ezerszerezsére is nőhet. (Via MTI)

*JAVÍTÁS 12:30: A címben eredetileg fűszerpaprikát írtam, pedig a Greenpeace étkezési paprikákat vizsgáltatott be. A hibáért elnézést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.