Nagyon kevés hiányzott, hogy Orbán a nagy kazah demokráciát is megdícsérje

POLITIKA
2015 április 01., 14:20
comments 86

"Figyeltük az ön döntését, hogy indul az elnökválasztáson, és úgy gondoljuk, hogy ezzel Kazahsztán stabilitása a jövőben is biztosítva van."

Ezt Orbán Viktor magyar miniszterelnök mondta Nurszultan Nazarbajev kazah elnöknek Asztanában.

Szóval tényleg hogy ilyen mázlisták ezek a kazahok, hogy stabilitás van, és 24 éve ugyanaz az elnök, aki rendszeresen 90 százalék feletti eredményt ér el a választásokon. Nem, nem azért mert Kazahsztán a világ egyik legkevésbé demokratikus országa (137. hely a 167-ből a demokráciaindexben), hanem mert baromi jól csinálja ez a Nurszultan. Nem csoda, hogy otthon érzi magát a miniszterelnök egy ilyen államférfi mellett. Ezért pont ők a testvéri barátaink.

És most tökre nem arról van szó, hogy ne lehetne kapcsolatot fenntartani ilyen országokkal. Jó lenne, ha így válogathatnánk meg a partnereinket, de ezt Magyarországnál jóval erősebb országok sem tehetik meg.

Az viszont nevetséges, hogy az eu-ból pont az elnökválasztást dicsérjük meg, hogy mekkora világ, hogy 123. alkalommal is milyen ügyesen csalták el a szavazást.

Teljes videó itt:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.