Orbán Brüsszelben idegennek, de Kazahsztánban otthon érzi magát

Az egy dolog, a magyar és a kazah szovjet tagköztársaság dolgozói közötti együttműködés elmélyülőben van, de közben ilyeneket mond Orbán Viktor, aki a fél kormány társaságában Kazasztánba látogatott. Nem április 1-e van, tényleg ezek hangzottak el a kazah hírügynökség szerint.

Orbán szerint genetikailag származásilag különbözünk a brüsszelita és egyéb európai fajzatoktól. Viszont ha Kazahsztánba megyünk, azt örömmel tesszük, mert ők a rokonaink, nyilván történelmi-faji szempontból értve.

A magyar és a kazah kormánytagok. A képre ránézve egyértelmű a rokonság! (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Kobza Miklós)

De legyen itt az eredeti forrásból származó tökéletes boratizmus:

"We are always glad to come to Kazakhstan. We are equal in political terms in the European Union, but genealogically we are different. When we go to Brussels we do not have any relatives there. But when we come to Kazakhstan we have close people here. It is a strange feeling for us but it is true. Therefore, Hungarian delegations always come to Kazakhstan with pleasure."

borat-high-five

Sőt, ennél is jobb: Orbán azt is elmondta a Kazinform szerint, hogy az, hogy a kazah diktátor, Nurszultan Nazarbajev elindul a választásokon, "a kazahsztáni stabilitás alapsarokköve". Orbán sok szerencsét kívánt a diktátornak a tudósítás szerint.

(Kazinform, Kazinform.)