Miskolc lesz a magyar Dubaj

2015 április 5., vasárnap 9:34
247

Az Avas tető teljes rehabilitációját tervezik miskolci városa polgárok. Hegyi vigalmi negyedet húznának fel, akármit is jelentsen ez (UPDATE április 10. A projektigazgató levele alapján a "vigalmi negyed derűje az évszázados vigasságokra, a borkultúra újraélesztésére és a zajos forgatag élményére akar felhívni hangulatfestő szavakkal, és nem átérthető türelmi zónát takar). A tervek része egy étterem, egy konferenciaközpont, egy szabadtéri színház, egy libegő és a park teljes megújítása a "világ kilátóinak makettjeivel". Jelenleg így néz ki a kilátó:

Forrás: wikipédia.

Néhány látványterv az avasikilato.com projekthonlapról:

!!! Az avasikilato.com képaláírása, szó szerint: A rendezett parkban egy-egy közismert épület látványa is hosszú csodálatra készteti az embert. Hiába láttuk már ezerszer a szimbolikus épületeket a képeslapokon és a fényképeken, a térbeli megjelenése újabb és újabb felfedezéseket indukál a látogatókban A vilniusi tévétorony makettje!!!! Az avasikilato.com képaláírása, szó szerint: Egyes makettekben a saját élményeinket élhetjük újra: - „Nézd, én éppen itt jártam. Ennek a kilátónak a tövében ismerkedtem meg a férjemmel” A gyerekek minden bizonnyal élvezni fogják a kisméretű építményeket. Végre olyan helyen szaladgálhatnak, ahol nem vesznek el az óriási épületek tövében. ”Nézd anya, ott is van egy, és ott is egy sokkal jobb! Odaszaladhatok?” A körpanorámával körülölelt éttermi asztaloknál a vendégeknek nem csak gasztronómiai és esztétikai élményben lehet részük, de madarak szárnyán is kalandozhatnak a város végtelen horizontja felett. Mivel is lehetne még fokozni a szalonétterem eleganciáját, mint a lágy hangzásvilágú szalonzenével, amit egy lokál énekesnő csillogó hangja és toalettje tesz különleges élménnyé.

"Olyan városnegyed nyílik ki az Avasi kilátó körül a hegytetőn, amelyben a nyüzsgéssel teli élet és a szalon vendégeinek szellemisége az elegancia és a társasági élet fellegvárává varázsolja a kilátót a régióban"

Azért egyelőre ne fogadjunk nagy tételben arra, hogy ez meg is valósul, a város finanszírozási terve a Portfolio cikke alapján a következő:

"több száz lokálpatrióta reálgazdasági szereplő, akik erősen kötődnek Miskolchoz, olyan kisösszegű befektetéssel vesz majd részt a beruházásban, amely egyáltalán nem megterhelő az egyes szereplőknek, de jelentős a beruházás összértékét tekintve."

(via Portfolio)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt