Nyolcszor lőtt rá a menekülő fekete férfira a dél-karolinai rendőr

bűnügy
2015 április 08., 05:25
comments 361

Letartóztatták azt a fehér rendőrt, aki még szombaton lőtt le egy fekete férfit, aki valószínűleg menekülni akart előle. Az eset körülményei egyáltalán nem világosak. A dél-karolinai North Charlestonban szombaton állította félre a 33 éves rendőr az ötvenéves Walter Lamer Scottot, mert autójának el volt törve egy féklámpája.

 

Az esetről egy járőkelő készített videofelvételt, onnan tudni, hogy ezután valamiért dulakodás kezdődött a két férfi közt, majd Scott elkezdett futni. Ezután a rendőr kábító pisztollyal lőtt a férfira, majd nyolcszor éles lőszerrel. Scott azonnal összeesett és meghalt. A rendőr ezután megbilincselte a halott férfit, és valamit mellé dobott, nem tudni, hogy mit.

A rendőr ügyvédje szerint Scott elvette a járőr kábító fegyverét. (Qz)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.