Az evangélikusok és a Fidesz nyugodtan oszthat ételt Miskolcon

Tbg
2015 április 11., szombat 14:16
165

A cím nem teljesen pontos, mert valójában a Magyarországi Evangélikus Egyház osztott ételt BAZ-megye fővárosában szombaton, de az ételosztáson megjelent Csöbör Katalin, a fidesz képviselője.

"Senkit sem lehet éhen hagyni az országban, oda kell figyelni a felnőttekre, a gyerekekre egyaránt"

- mondt az MTI-nek.

A Magyarországi Evangélikus Egyház által indított Köszönjük elnevezésű, 1 %-os kampányhoz kapcsolódó ingyenes ételosztás Miskolcon, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium udvarán 2015 április 11-én. (MTI Fotó: Vajda János)

Mindez teljesen természetes is lenne, ha korábban a fideszes polgármester, Kriza Ákos egy másik szervezet miskolci ételosztó akcióját a következő mondattal hajtotta el:

„[...] kérem, hogy jótékonysági akciójuk helyszínéül más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes településre essen a választásuk!”

Kriza konkrétan nem engedte, hogy az ünnepek alatt a Gyermekétkeztetési Alapítvány ételt osszon a városban. Az evangélikusoknak viszont, úgy tűnik, lehet. Ők egyébként tavaly is oszthattak ételt.

Miskolcon végül a Miskolcnak Hangja Van szervezet oszthatott ételt múlt héten.

Az ételosztással járó "károkozásról" az önkormányzati szócsőnek tekinthető Minap nevű lap számolt be alapos részletességgel. Az evangélikus ételosztásról nem ilyen hangnemben írnak. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt