A világ, amiből a Liza, a rókatündér zenéje született

ZENE
2015 április 12., 08:13
comments 41

Bágyadtan-kócosan induló hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunkban most ismét egy különleges válogatás segíti majd az ébredést: a Liza, a rókatündér filmzenéjét ihlető dalokból készített mixet a film zenéjét szerző Tövisházi Ambrus és a film rendezője, Ujj Mészáros Károly.

A Liza az idei év legnagyobb hazai filmes dobása eddig, a mágikus realizmusba hajló szerelmes történetet imádták a kritikusok és szeretik a a nézők is. A film erényei közül az egyik, amit mindenhol kiemeltek, épp a filmzene volt, hogy egy nagyszerű világot volt képes felépíteni, kamu japán szving és a finn cowboyrockabilly-hangulatot felhasználva. De ezek a dalok persze nem a semmiből pattantak elő: japán pop, francia sanzonok, afro-funk és még egy csomó minden más ihlette meg a szerzőket, miközben a dalokat írták. Ezekbe a forrásokba enged egy kis betekintést a mai mix:

444_hangOver_#91 - Erik Sumo vs UMK - Sukiyaki by !!444!!! on Mixcloud

Ha valaki a dalok hatására kapott volna kedvet, hogy megnézze a filmet, még bőven megteheti, játsszák még a mozik, sőt épp most indult kampány, hogy Liza döntse meg Hajnal Tímeát, azaz hogy sikerüljön több nézőt moziba csábítaniuk, mint amennyit 2014 legsikeresebb magyar filmjének sikerült. Aki pedig az ázsiai popdiszkóra pörgött rá, annak is van egy jó hírünk: Tövisházi Ambrus, azaz Erik Sumo évente általában csak egyszer szokott DJ-pult mögé állni, de az idei alkalomnak épp ez lesz a tematikája: április 24-én Balatonalmádiban a Bor és Szóda nevű helyen Tokyo Disco címmel ad klubestet!

Sorozatunknak ez már sokadik epizódja volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.