Ettől a gombtól őrül meg épp a világ

életmód
2015 április 12., 07:04
comments 202

Vasárnap reggel 8:44-ig már 702 715 ember nyomta meg

a GOMBOT

a reddit /r/thebutton subredditjében.

A gomb április 1 óta létezik, egy visszaszámláló tartozik még hozzá, ami egy percről indul, és minden egyes gombnyomással újraindul.

Hogy mi a gomb lényege? Senki se tudja. Csak az biztos, hogy színkódolással jelzik, ki mikor nyomta meg.

Azok, akik nem nyomták meg, csak kommenteltek a threadben, szürke gombot kapnak a nevük mellé - ilyen van nekem is, bár esküszöm, hogy alig negyed órája 30 másodpercnél nyomtam rá a gombra, amiért egy übermenő sárga pötty járna*.

photo_camera 38 MÁSODPERC!!!!! Ilyenkor már izzad az ember keze a gombon, hogy aztán egy láma rányomjon egy béna zöld pöttyért :-(((

Hogy miért olyan menő a sárga? Mert olyat csak azok kapnak, akiknek volt türelmük és idegük kivárni, hogy legalább 29 másodperc leketyegjen az órából. Ilyenből aránylag kevés van, most például az aktuálisan aktív 3590 felhasználóból mindössze

~42, vagyis az összes jelenlévő felhasználó alig 1,2 százaléka.

Azoknak a bénáknak, akik úgy nyomnak rá a gombra, hogy még 9 másodperc se pergett le belőle, ronda lila gomb jár, az egyel türelmesebbek kéket kapnak, utána jön az össztársadalmi megvetésnek és örök cikizésnek kitett zöldek csoportja, akik már majdnem elég türelmesek voltak, de valószínűleg pár tizedmásodperccel korábban nyomtak rá a gombra a kelleténél, amikor az óra még csak 31,xx másodpercnél járt.

LOL.

A Vox szakírója szerint a legjobb esély sárga, vagy a már tényleg nagyon ritka piszkosfehér gomb megszerzésére magyar idő szerint délelőtt 11 és délután 2 között adódik, amikor a tengerentúlon még javában alszanak az emberek. Hajrá, magyarok, előre a sárga gombért!

*Mint kiderült, először egy hozzászólással be kell jelentkezni a játékba. Ezért hiába voltam résen - vagy szerencsés -, még csak a nemklikkelők szürke pöttye jár nekem.

UPDATE 14:41: MEGCSINÁLTAM!!!

yellowdot

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.