Abonynak 279 milliója ragadt a Quaestornál

gazdaság
2015 április 14., 4:15
comments 30

Abony városának 279 milliója ragadt bent a Quaestronál, miután az MNB zárolta a brókercég számláit. Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester döntött még 2014. decemberében fektetett értékpapírba a Quaestornál. A polgármester szerint

"nem ígértek gyanúsan magas hozamot: 4,25 százalékos kamatlábbal lehetett lekötni a betéteket. Ráadásul hallottuk, hogy Törökszentmiklós is a Quaestorral szerződött, ez a város is náluk fektette be a pénzüket."

Abony költségvetési rendelete megengedte, hogy egyedül, csak a polgármester, a képviselő-testület összehívása nélkül döntsön erről. Romhányiné egy befektetési tanácsadó és a város  gazdasági osztályának vezetőjének segítségét kérte. Hogy mit jelent most Abonynak a kieső pénz egyelőre nem tudni. A polgármester szerint

„az önkormányzat likviditása rövidtávon biztosított”.

A szoljon.hu kereste a polgármestert, hogy a részletekről, esetleges zárolásokról érdeklődjön, de Romhányiné szabadságon van. Egy kiküldött tájékoztató szerint az önkormányzat bevételeinek 13,6 százaléka vált bizonytalanná. (Szoljon.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt