Nem volt meg a kétharmad, így mégsem szavaznak a földvagyonról

parlament
2015 április 14., 09:58
comments 42

Elhalasztotta a parlament az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés zárószavazását. A Parlament azután döntött így, hogy a törvényjavaslat minősített többséget igénylő passzusai nem kapták meg a szükséges kétharmados többséget.

A határozathozatalnál 125-en szavaztak igennel, 71-en nemmel. Utóbbiak között volt négy fideszes képviselő: Bencsik János, továbbá az előterjesztő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Hende Csaba honvédelmi meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Közülük később ketten is azt jelezték az ülésvezetésnek, hogy ők igennel szavaztak. Latorcai János levezető elnök szerint az ő voksaikkal sem lett volna meg a szükséges kétharmados többség, a 131 voks.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter törvényjavaslata alapján a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) tulajdonába kerülne az összes állami tulajdonú föld, függetlenül attól, hogy védett természeti területnek minősül-e.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek a szavazásról azt írta, hogy a veszély még fennmaradt, és hogy:

„Bencsik János kitartott a »nem« szavazat mellett. Bizony Isten gyűjtést kezdek, hogy összedobjuk a frakcióbírságára a pénzt, mert az, hogy valaki kitart a Fidesz-frakcióban az elvei és szakmai meggyőződése mellett, az nem egy általános magatartás, hogy finoman fogalmazzak...”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.