Az Európai Bizottság felfüggesztett 700 milliárd forint magyar támogatást

2015 április 15., szerda 11:03
418

Nem volt megfelelő a kiválasztási gyakorlat, amivel 2007 és 2014 között a győztes fejlesztéspolitikai EU-s pályázatokat kiválasztotta az NFÜ, döntött az Európai Bizottság. Ezért aztán felfüggesztik a gazdaságfejlesztési operatív programot (GOP), ami 700 milliárd forintot és több ezer pályázatot érint. A három érintett tengely: innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése.

A hírt Csepreghy Nándor, a miniszterelnökség fejlesztéspolitikai helyettes államtitkára jelentette be. Azt is elmondta, hogy várhatóan korrekciós javaslat, azaz büntetés jöhet, ami tíz százalék szokott lenni.

Az államtitkár egyébként azt is elmondta, hogy a visszásságok – természetesen – mind a Gyurcsány-Bajnai korszakból erednek, ők viszont ahelyett, hogy változtattak volna a dolgokon, inkább felgyorsították a kifizetéseket, hogy ne ragadjanak be a források.

(Napi.hu, Európai Bizottság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt