Az Európai Bizottság felfüggesztett 700 milliárd forint magyar támogatást

Nem volt megfelelő a kiválasztási gyakorlat, amivel 2007 és 2014 között a győztes fejlesztéspolitikai EU-s pályázatokat kiválasztotta az NFÜ, döntött az Európai Bizottság. Ezért aztán felfüggesztik a gazdaságfejlesztési operatív programot (GOP), ami 700 milliárd forintot és több ezer pályázatot érint. A három érintett tengely: innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése.

A hírt Csepreghy Nándor, a miniszterelnökség fejlesztéspolitikai helyettes államtitkára jelentette be. Azt is elmondta, hogy várhatóan korrekciós javaslat, azaz büntetés jöhet, ami tíz százalék szokott lenni.

Az államtitkár egyébként azt is elmondta, hogy a visszásságok – természetesen – mind a Gyurcsány-Bajnai korszakból erednek, ők viszont ahelyett, hogy változtattak volna a dolgokon, inkább felgyorsították a kifizetéseket, hogy ne ragadjanak be a források.

(Napi.hu, Európai Bizottság)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.