Habony Árpád előlép az árnyékból, és médiacézár lesz

POLITIKA
2015 április 15., 07:50
comments 133

Április 9-én létrejött egy Zrt, aminek az a neve, hogy Modern Media Group (MMG). A cégiratok szerint Keresztesi Péter (a Századvég kommunikációs vezetője, aki egyébként a Napi Gazdaság ügyvezetője is) vezeti a 6 milliós, média- és sajtóvonzatkozású tevékenységekkel foglalkozó céget, ami egyébként ugyanoda van bejegyezve, mint a szebb napokat látott Napi Gazdaság, amit egyébként hamarosan átvesz majd a Simicska által nemrég kivásárolt Liszkay Gábor, hogy egy új ellen Magyar Nemzetet hozzon létre.

De itt jön a csavar: a válasz.hu szerint HABONY ÁRPÁD az MMG 50 százalékos tulajdonosa, és ez a cég üzemelteti majd a via.hu-t is, továbbá a Helyi Théma utódjaként szolgáló ingyenes bulvárlapot. A másik 50 százalékos tulajdonos: Győri Tibor, akit korábban az "Orbán ügyei körüli államtitkárnak" neveztek.

Tehát Orbán Viktor két Raszputyinja közös céggel támad a magyar sajtópiacra.

A via.hu egyébként nagyon fiatalos lesz:

  • főszerkesztő: Csúri Ákos.
  • munkatársak: Torkos Matild, vendégszerzőként Bayer Zsolt, továbbá ("a Nagyítás nevű, 2009-2010 között majdnem egy évig működő konzervatív hetilap alapemberei") Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.