A nyíltan náci jobbikosok lemondását követelték a holokausztra emlékezők

Tbg
politika
2015 április 16., 15:09

A "nyíltan náci" gondolatokat valló országgyűlési képviselők lemondatására szólította fel Vona Gábort, a Jobbik vezetőjét a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetségének elnöke azon a megemlékezésen, amelyet a holokauszt-emléknap alkalmából rendeztek a Cipők a Duna-parton emlékműnél csütörtökön Budapesten.

photo_camera Budapest, 2015. április 16.
Horovitz Tamás, a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetségének elnöke egy papírhajót dob a Dunába a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen a budapesti Cipők a Duna-parton emlékműnél 2015. április 16-án.
MTI Fotó: Marjai János

Horovitz Tamás azt kérte, hogy a pártelnök mondassa le "a holokauszttagadó, cipőbe köpködő politikusait, és ne küldje vissza őket bűnbánó módon virágokkal bocsánatot kérni, hogy kiszolgáltassa vele saját érdekeit".

Hozzátette: törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy ne évülhessen el három év alatt a holokauszt tagadása, a sírok és emlékhelyek meggyalázásának bűntette.

A holokauszt emlékművet leköpő, majd a pártelnök kérésére bocsánatot kérő Kulcsár Gergely továbbra is képviselő a parlamentben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.