A Magyar Nemzet szerint ugyanúgy diszkriminálja őket a kormány a geci-botrány óta, mint 2010 előtt a szocialisták

Mikor 2015. február 6-án Simicska Lajos gecinek nevezte Orbán Viktort, nyilvánvalóvá vált, hogy a Simicska-vezette médiabirodalom és a kormány nem ugyanabba az irányba tart. Míg az utóbbi jó pár évben a Simicskához köthető Magyar Nemzet és a HírTV voltak a legfideszközelibb médiumok, egy ideje megindult az új kormányzati médiabirodalom felépítése, központban Habony Árpáddal.

Közben a HírTV és a Magyar Nemzet megmaradt munkatársa egyre inkább panaszkodnak, hogy a kormány bojkottálja műsoraikat és hátrányosan megkülönbözteti munkatársaikat. A hetek óta, csütörtökönként megtartott kormányzati sajtótájékoztatón például a HírTV tudósítója minden egyes alkalommal szóba hozta ezt Lázár János minden alkalommal elhárította a vádakat, azt mondta, ő nem tud arról, hogy a kormány bojkottálná a HírTV-t.

A legutóbbi ilyen sajtótájékoztató után a HírTV felelős szerkesztője azt írta a Facebookon, hogy

Lázár HAZUDIK.

Most pedig a Magyar Nemzet írt arról, hogyan hajtják el munkatársaikat a kormánypártiak. Egy alkalommal például a Honvédelmi Minisztérium egy sajtóeseményére regisztrált az újság tudósítója, és bár sokáig úgy tűnt, minden rendben van, az esemény előtt nem sokkal kapott egy e-mailt a tárcától, melyben elutasították az akkreditációját.

„Az eset előzményeként egy hetekkel korábbi rendezvény alkalmával egy vezető minisztériumi illetékes arról érdeklődött munkatársunktól, hogy marad-e a Magyar Nemzetnél. Miután igenlő választ kapott, közölte: »Akkor nem biztos, hogy tudunk majd találkozni veled ilyen eseményeken.«”

-írja a Nemzet.

Egy másik alkalommal a Németh Lászlóné által vezetett Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárságnak tettek fel kérdéseket, és bár az államtitkárság írásban jelezte, hogy elkészítik a választ, később telefonon mégis azt közölték, hogy „az ismert okokból” mégsem válaszolhatnak.

Mikor pedig Lánczi Tamást, a kormányközeli Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatóját kérték fel a tapolcai választás értékelésére, a politológus visszavonatta nyilatkozatát.

Az újság szerint hasonlóval eddig csak a szocialista kormányok idején találkoztak.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.