Lezsák: Pletykák bugyborékolnak

POLITIKA
2015 április 19., 07:31
comments 243

A fideszes országgyűlési képviselő 5 legfontosabb bölcsessége a Magyar Nemzetnek adott interjújából.

1.

A tapolcai kudarcról azt mondta: „Annak értelmét nem látom, hogy magunkat kezdjük ostorozni, az élveboncolás is veszélyes, mert ilyenkor az is megtörténhet, hogy végül megállapítják: a halál oka maga a boncolás volt.”

2.

Arról, hogy mit lehet tenni a fideszes politikusok urizálása ellen: „Magának abban igaza van, hogy aki magyarázkodik, az önmagát vádolja. Hogy mit lehet tenni? Ügyelni kell a részletekre is, mert a kisördögöt jól fizetik. Aki pedig nem tud kibújni a bőréből, az könnyen a politikai pálya szélére sodródik – vagy kisodródik a politikai pályáról. Egyébként a régi mondás jut eszembe, és ez nem csupán a politikusokra vonatkozik: jobb ország lenne a miénk, ha a tízparancsolatból legalább kettőt betartanánk. Bármelyik kettőt.”

3.

Arról, hogy romlik a közhangulat a kiváló gazdasági adatok ellenére is: „[...] mialatt az igazság az előtérben várakozik, addig tíz hazugság jut szóhoz.” (Mint mondta: „ellenzéki indulatból, gyűlöletből pletykák is bugyborékolnak, mocskolják a közéletet”.)

4.

Arról, hogy a Nemzeti Fórum („az MDF-ből jogtalanul kizárt és a kizárások miatt kivált képviselők által szervezett politikai egyesület”) hogyan segíthet a nemzeten: „A múltunkból bennünket kizárni nem lehet, mi a Fidesz–KDNP politikai erőterében úgy képviseljük a lakiteleki kezdetet, az akkori szerveződés lázas hónapjait, a választási győzelmet és az első évek gyötrelmeit, hogy akár a népi írók szellemi hagyatékával, akár az ötvenhatosok igazságával, a keresztény vértanúk és hitvallók lelkierejével segítsük nemzeti ügyeink szolgálatát.”

5.

A drámai népességfogyásról (mármint a kevés születésről, nem az emigrációról): „Az évszázados folyamat valóban tragikus, és erre a hetvenes évek közepén, majd azt követően élete végéig hiába figyelmeztetett drámai tényekkel és szinte látnoki elemzésekkel Fekete Gyula író. A most kiteljesedő rendszert azonban ő is kedvezőnek tartaná.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.