Egyenlő-e a nő?

video
2015 április 22., 10:02

Szeleczki Rozália rendezte egyperces videó a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek) "Egyenlő-e a nő?" című 1 perces videó pályázatára készült és egyből belopta magát a szívünkbe.

link Forrás

Csodásan lényegretörő és szomorúan realista spot.

Írtunk már róla, hogy mi is sokszor dühösen látjuk, egyes férfiak milyen magától értetődően szakítanak félbe egy nőt beszéd közben és sokan belefojtják a szót a nőkbe, lányokba. Kiskoruktól kezdve simán félbeszakítják őket, míg a fiúkat arra bátorítjuk, hogy beszéljenek többet, hangosabban, bátran vitatkozzanak, álljanak ki magukért.

Nem meglepő hát, ha kutatások szerint is a férfiak általában véve többet, gyakrabban, és hosszabban beszélnek, mint a nők, ha vegyes csoportokban vannak például tantermekben, tárgyalókban, testületekben, vagy szakértői kommentátorként a médiában. Szerintünk ez nem csupán udvariatlanságból, vagy türelmetlenségből, de gyakran a domináns helyzet érzékeltetésének igényéből is ered.

Meghallgatni a nőket is. Az esélyegyenlőség valahol itt kezdődik.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.