A TV2 szerint nem történt erőszak az Éden Hotelben, csak egy csábítási kísérletet láthattunk

bűnügy
2015 április 26., 15:52
comments 348

Közleményben reagált a TV2 azokra a cikkekre, melyek az Éden Hotel pénteki adásában látottakról szólnak. A kvázi-valóságshow ezen részében a Gábor nevű szereplő erőszakoskodott és élt vissza erőfőlényével csapattársával, Nórival szemben. A jelenet hihetetlen nyomasztó látvány, az agresszív faszként viselkedő Gábor fizikailag is bőven kimeríti mindazt, amit a szexuális zaklatásnak lehet nevezni, mellé pedig folyamatosan ostobának és butának nevezi a sarokba szorított nőt. Nóri később a riportszobában sírva mesélt az élményeiről.

A TV2 szerint viszont mindez máshogy történt, mint írják:

"Nem történt erőszak az Éden Hotelben

Nagy port kavart az Éden Hotel pénteki adásának egyik jelenete, amelyben Gábor próbálja Nórit elcsábítani. A helyzetet tisztázandó a TV2 két videót is közzétett a műsor hivatalos Facebook oldalán és a tv2.hu-n. Az első felvételen Nóri a másnapi reggelinél meséli el a társainak, hogy szó sem volt erőszakról és aki ezt állítja, az kiforgatja a szavait, míg a másik, közel negyven perces vágatlan videón Gábor és Nóri láthatóak az ominózus jelenetben, melynek végén egymás karjaiban alszanak el.

Bármilyen erőszakos cselekmény esetén, vagy olyan szituációban, ahol bármilyen erőszak valószínűsíthető, a műsor gyártója azonnal közbelépett volna. Az Éden Hotel szabályzata is egyértelmű: ilyen esetben a vétkes játékosnak azonnal haza kell utaznia. Ez történt Kerekes Beus esetében is, akit pofozkodás miatt zártak ki a játékból. Nóri és Gábor esetében azonban nem történt erőszak."

Azaz bármennyire is elképesztő, de a csatorna a csábítás szót alkalmazza erre a jelenetre. A két közzétett videótól sem vagyunk sokkal beljebb. Az egyikben Nóri mintegy visszavonva korábbi mondatait, valamiért azt mondja a többieknek, hogy nem is történt erőszak. Ez nem csak hogy ellentmond a videón látható jeleneteknek, de ráadásul a többiek ezek után neki is esnek, hogy miért kellett hazudoznia, hogy ő pont az erőszakoskodást szereti, és hogy csak össze-vissza beszél. A másik videó pedig a 40 perces jelenet az estéről, ami az Ölelkezve aludtak el a vita után címet kapta, és többek között az is látható rajta, ahogy a vita után Gábor meztelenül rámászott a teljesen passzívan viselkedő, többször az egész abbahagyását kérő lányra. Egy ponton megunva a dolgot, ultimátumot ajánlott fel Nórinak:

Két opció van, vagy kiverem magamnak és rádverem, vagy kivered nekem, és elmegyek a földre.

Nagyjából ilyen stílusban ment tovább után a csábítási kísérlet, amibe valami érthetetlen okból mindenki erőszakot látott bele.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.