Áder nem fogja Kim Dzsongunnal nézni a moszkvai parádét

POLITIKA
2015 április 27., 09:00
comments 79

Nem megy el Áder János a május 9-ei moszkvai győzelem napi ünnepségekre Moszkvába. A köztársasági elnöki hivatal szerint

"az ünnepségeken az Európai Bizottság ajánlásának megfelelően Magyarországot az Oroszországi Föderációba akkreditált magyar nagykövet képviseli."

A moszkvai eseményektől távol marad több nyugati vezető is az ukrajnai helyzet miatt: Barack Obama, Angela Merkel és Hollande is lemondta a részvételét. Angela Merkel csak másnap utazik az orosz fővárosba.

Az európai államfők, illetve kormányfők közül eddig Milos Zeman cseh elnök, Tomislav Nikolic szerb államfő, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, Robert Fico szlovák kormányfő, valamint Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök jelezte, hogy Oroszországba utazik. De ott lesz még Kim Dzsongun is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.