Egy maláj mufti szerint Mohamed azt mondta, a feleségnek akár egy teve hátán is szexelnie kell a férjével

vallás
2015 április 28., 13:00
comments 123

Perak Mufti Tan Sri Harussani Zakaria muszlim vallási vezető arról beszélt, hogy bár a házasságon belüli nemi erőszak nem létezik az iszlámban, a vallástudósok szerint egy muszlim bűnt követ el, ha a feleségét szexre kényszeríti, amikor az beteg, menstruál vagy éppen szült.

De Perak Mufti Tan Sri Harussani Zakaria ezen kívül semmi akadályt nem lát: szerinte a férj bármikor szexelhet a feleségeivel, akkor is, ha nem egyeznek bele, ugyanis a muszlim nőknek nincs joguk ahhoz, hogy ne teljesítsék férjük követelését. Mint mondta:

„Még a Próféta is azt mondja, hogy ha a férj azt kéri, hogy szexeljenek, a nőnek bele kell mennie, még ha egy teve hátán is lovagolnak.”

„Tehát nincs olyan, hogy házasságon belüli nemi erőszak. Ezt az európai emberek találták ki, miért kéne követnünk?” – mondta a Malay Mail Online-nak.

Malajziában a házasságon belüli erőszak nem egy jogi kategória, de a férj bíróság elé állítható és 5 évet kaphat, ha erőszakos fenyegetéssel vagy bántalmazással kényszeríti szexre a feleségét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt