Előzetesből házi őrizetbe került Csíkszereda polgármestere

Tbg
politika
2015 április 30., 14:50
comments 44

A bukaresti törvényszék házi őrizetbe helyezte csütörtökön Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és helyettesét, Szőke Domokos alpolgármestert, közölte a Mediafax hírügynökség.

A döntés ellen mind a korrupcióellenes ügyészség (DNA), mind pedig a székelyföldi önkormányzati vezetők fellebbezést nyújthatnak be.

Ráduly Róbertet és Szőke Domokost szerdai csíkszeredai házkutatások után Bukarestbe szállította a korrupcióellenes ügyészség (DNA), ahol többórás éjszakai kihallgatás után csütörtök hajnalban őrizetbe vették őket. Az ügyészek előzetes letartóztatásukat kérték a bukaresti törvényszéktől.

A DNA csütörtökön közleményben tudatta, hogy a polgármestert hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirathamisításra való felbujtással gyanúsítja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.