Uniós pénzekből állami megrendeléseken kitömött milliárdosok bukkannak fel a leggazdagabb száz magyar között

gazdaság
2015 április 30., 08:43
comments 66

Idén májusban is meg fog jelenni a napi.hu listája a száz leggazdagabb magyarról, ennek készített beharangozó cikket a lap. Sok konkrétum még nem derül ki a helyezettek kilétéről, de izgalmas információk így is előkerültek:

tizenkét új szereplő is felkerült a listán tavalyhoz képest,

és az új szereplők jelentős része mind alig pár év alatt tett szert vagyonára, és ráadásul jelentős állami megrendelésekből sikerült ilyen terebélyesre nőniük. Azaz főleg uniós pénzekből sikerült kitömni őket.

A listára idén kétmilliárdos vagyonnal lehetett felkerülni, összesen 135 név került fel idén. A legjobb százba hatmilliárdos vagyonnal Az egyetlen női szereplő idén is Kósa Erika.

Az is kiderült, hogy a leggazdagabb magyarok idén is legyőzték az inflációt, összvagyonuk közel 2600 milliárd forint, ez 160 milliárddal több, mint tavaly.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.