Mégis találtak még túlélőket Nepálban

külföld
2015 május 03., 11:31
comments 2

Élve szabadítottak ki három embert a romok alól Nepálban a pusztító, több mint hétezer ember halálát követelő földrengés után nyolc nappal. Ezt vasárnap jelentette be a nepáli kormány.

A katasztrófa újabb túlélőit - két férfit és egy nőt - egy Katmandutól mintegy 60 kilométerre nyugatra fekvő hegyvidéki falu közelében találták meg a mentőcsapatok.

A túlélőket egy közeli katonai kórházba szállították. További részleteket egyelőre nem közöltek.

A hatóságok már nem számítottak arra, hogy további túlélőkre bukkannak a múlt szombati földmozgás után, amely legkevesebb hétezer halálos áldozatot követelt Nepálban és a szomszédos Kínában és Indiában.

Ugyanakkor ez még nem a végleges szám:

Sokkal magasabb lesz az előző hétvégi nepáli földrengés halálos áldozatainak végleges száma, mint amennyiről jelenleg tudunk. Vannak olyan falvak, amelyekbe még nem tudtunk eljutni, noha tudjuk, hogy bennük minden lakóház romba dőlt. 

- mondta vasárnap az ország pénzügyminisztere, Ram Saran Mahat.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Federációja (IFRC) szerint bizonyos, a földmozgás által leginkább sújtott területeken fekvő falvak és városok csaknem teljesen romba dőltek. A szervezet arról számolt be, hogy például a fővárostól keletre lévő Szindhupalcsovk körzetben található mintegy 40 ezer épület 90 százaléka a földdel vált egyenlővé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.