Börtönt kértek az M7-esen Lamborghinivel száguldó férfira

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel 320 km/óránál is többel száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült.

Fotók: police.hu

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a baleset okozó férfival szemben, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és a járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozva.

A vádlott tavaly szeptember 5-én egy ismerősétől kölcsönkapott, Lamborghini Huracánnal vitte autózni egy barátját, hogy kipróbálják az autót. Budapestről Székesfehérvárra tartottak, és az utas mobillal felvette a kilométerórát is.

A sofőr az M7-es autópályán a megengedett sebességet többször is túllépte, ötször ennek a duplájával haladt, egyszer pedig túllépte az óránkénti 320 kilométeres sebességet is, közvetlen balesetveszélyes szituációkat teremtve.

lamborghini baleset motor

A szegerdői autópálya-szakasz után kb. 307 km/órával ment, amikor elveszítette az uralmát a kocsi felett. Először a bal oldali szalagkorlátnak ütközött, majd egy hídperemnek, áttért a jobb oldali forgalmi sávba, ahol ismét a szalagkorlátnak ütközött. Az autó ezután a vízelvezető árokba csapódott, és a tetejére borulva megállt. Mielőtt kigyulladt, a vádlottnak sikerült kihúznia súlyosan sérült utasát az autóból. A balesetben a sértettnek hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, és súlyosan romlott az egészsége. (MTI)