Ki nem találnák, mi éppen a harmadik legolvasottabb sztori a BBC híroldalán

POLITIKA
2015 május 04., 05:47
comments 155

Szegedi Csanád már három éve tudja, hogy zsidó, és az eltelt időben sokat tett azért, hogy egykori antiszemita énjét összebékítse származásával, de története még mindig bármikor világszerte érdeklődést tud kiváltani. Ezt bizonyítja, hogy a BBC budapesti tudósítójának riportja Szegedi szegedi látogatásáról (nem viccelek!) a BBC híroldalának aktuálisan harmadik legolvasottabb anyaga tud lenni.

Szegedi amúgy a szegedi piarista középiskolában tartott előadást a hosszú útról, ami alatt gyakorló antiszemitából vallását gyakorló zsidóvá lett. Thorpe felidézett egy érdekes kérdés-választ az előadásból: az iskola egyik diákja arról érdeklődött, hogy mielőtt saját származásával tisztába került volna, ismert-e személyesen is zsidókat. Amire Szegedi elmondta, hogy

„Az antiszemitizmushoz nincs szükség zsidókra, mert az valójában téves előfeltevéseken alapul. Az csak a saját félelmeink, az önbecsülés hiányának kivetítése”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.