Nem Felcsút miatt szakad az Omega, szakadt az már 2 éve

2015 május 4., hétfő 12:45
148

A hétvégén megírtuk, hogy A felcsúti stadion miatt szakadhat az Omega. A linkelt cikkben Mihály Tamás, az együttes basszusgitárosa beszél arról, hogy az Omegának szerinte nem lenne szabad fellépnie a Pancho Arénában, mert az

politikával átitatott hely, olyan, mint Waterloo, Sztálingrád vagy Vichy.

Az Omega többi tagja azonban másként látja a helyzetet, azt mondják, ők nem politizálni mennek az arénába, hanem mert Kóbor Jánost lenyűgözte az épület. Ezen kívül az sem igaz, hogy Mihály Tamás politikai okokból marad távol a felcsúti koncerttől, hiszen a basszusgitáros két éve nem játszik abban az Omega-formációban, amelyik fellép majd Felcsúton.

De álljon itt az Omega közleménye:

Nem felel meg a valóságnak, hogy Mihály Tamás azért nem vesz részt az Omega Oratórium június 13-i Beat-Mise koncertjén, mert azt politikai színezetűnek tartja, és valami ellen ezzel tiltakozik. Az elmúlt két esztendőben Mihály Tamás egyetlen egy koncerten játszott, a tavalyi Szabadságkoncerten, de nem szerepelt sem az Omega Rapszódia, sem az Omega Oratórium produkciókban sem itthon, sem külföldön.

A Beat-Mise koncertek az Oratórium szabadtéri változatai lesznek és mindegyik valamiért, vagy valakiért szól, terveink szerint az idei nyáron 8 alkalommal. Ennek a sorozatnak az első állomása a Budapest Parkban lesz május 30-án, melyet a volt Budai Ifjúsági Park emlékére ajánlunk.
A második helyszínt egy véletlen hozta. Kóbor János 2014 júliusában Dunai Antal meghívására ellátogatott a Pancho Arénába, ahol megtekintették a portugál-magyar U19-es mérkőzést.

A játék nem kötötte le őket, de a templomi szépségű stadion annál inkább.

Ekkor fogant a gondolat, hogy a Pancho Aréna csodálatos helyszíne lehetne az egyik Beat-Mise koncertnek, pl. a régi Népstadion emlékére.

Az együttes managerével felkeresték az aréna igazgatóságát, ahol közölték, hogy ilyen eseményre nem tudják bérbe adni a stadiont, a játéktér védelme miatt. Néhány héttel később felajánlottak egyetlen egy időpontot, a június 13-at, ugyanis a bajnokság befejeztével haladéktalanul megkezdik a játéktér fűtakarójának és vízelvezető rendszerének teljes cseréjét. Ismert, hogy ezen a napon rendezik a Finnország-Magyarország EB selejtező mérkőzést, amelyet a koncertre látogatók óriás kivetítőkön tekinthetnek meg. Az eseményt az Omega Management rendezi és szervezi. A június 13-i Beat-Misét a Pancho Aréna névadója, Puskás Ferenc, valamint megálmodója és tervezője, Makovecz Imre emlékére szenteli.

Az esemény létrehozásában semmilyen szerepe nem volt és nem is lesz a politikának. Ezért kell visszautasítanunk Mihály Tamás hangulatkeltő reagálásait, miszerint politikai érzékenysége miatt nem vesz részt az eseményen, hiszen az ő részvétele az Omega Beat-Mise sorozatban fel sem merült.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt