Fegyveres rablásra készült, elfogták

Fegyveres rablást előztek meg a miskocli rendőrök. Hétfőn figyeltek fel a Gömöri úti felüljáró alatti parkolóban egy kapucnis fiatalemberre, akit igazoltattak is. Ruházata átvizsgálásakor az övébe tűzve egy pisztolyt vettek észre.

A fiatalember ellentmondásos válaszokat adott rá, hogy miért van nála egy airsoft pisztoly. Ekkor a rendőrök alaposabban szemügyre vették a férfi sapkáját, amiről kiderült, hogy fejre húzható kámzsa. Az is feltűnt, hogy a férfi ujjai ragasztószalaggal voltak leragasztva, zsebéből pedig zárfésűk kerültek elő - ezekkel ajtókat lehet kinyitni.

A 18 éves tokaji lakos kihallgatásakor elismerte, hogy a nála lévő sportfegyverrel egy kisboltot akart kirabolni. Az ujjaira tekert ragasztócsíkokkal az ujjlenyomatainak hátrahagyását akarta megakadályozni, a melegítője alá pedig azért húzott farmert, hogy menekülés közben gyorsan megváltoztathassa öltözetét.

A férfi ellen rablás előkészülete megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.