Lerobbant az egyik tank az orosz díszszemlén

Tbg
háború
2015 május 07., 17:15
comments 230

Lefulladt egy új fejlesztésű, Armata típusú orosz harckocsi a Vörös téri győzelem napi díszszemle csütörtöki főpróbáján.

Íme:

A náci Németország felett aratott győzelem 70. évfordulójára szervezett nagyszabású moszkvai parádé próbáin először bemutatkozó Armata fegyverzetcsalád egyik darabja épp a Lenin mauzóleummal szemben, a GUM áruház oldalában állt le, és a főpróba egésze alatt ott maradt.

Az eset élénk visszhangot keltett a sajtóban, a helyi műsorközlő azzal nyugtatta meg a nagyszámú nézősereget, hogy betervezett eseményről volt szó és egy haditechnikai eszköz elvontatását gyakorolták. Az internetre feltett videofelvételek és fotók tanúsága szerint a harckocsihoz azonnal odaküldtek egy vontató járművet.

Alekszej Zsarics, a korszerű fegyverzetet gyártó orosz vállalat, az Uralvagonzavod vezérigazgató-helyettese ugyanakkor a Twitter internetes közösségi oldalon azt írta, hogy a T-14-es páncélost megjavították és az saját "lábán" hagyta el a Vörös teret.

A vezérigazgató-helyettes egyben mentegette a harckocsi vezetőjét is: "csak képzeljék el, mennyire izgulnak a fiúk, akik először vezetnek ilyen új technikát. Az oktatás még folyik". A későbbiekben ezt a bejegyzést eltüntették az internetről.

 

A díszszemlén bemutatott tankokról errefele írtunk.

Ha kinevette magát az orosz tankok bénázásain, vagy ezen valamilyen okból nem tud nevetni, kacagjon ukrán tankon, egyikük tegnap borult fel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.