Önök szerint mit válaszolt Orbán Viktor, amikor megkérdezték tőle, hogy mit gondol a halálbüntetésről?

POLITIKA
2015 május 08., 06:15
comments 709

Amikor Európa erős emberétől, fenegyerekétől, a legbátrabb magyar miniszterelnöktől megkérdezték, hogy mit gondol a halálbüntetésről, akkor most pont nem sikerült egyenes választ adnia.

Orbán szokásos, pénteki reggeli rádiós interjújában arról beszélt, hogy ő az

"Élet pártján"

áll, és ha halálbüntetés nélkül meg lehet védeni az embereket, akkor nem kellenek kivégzések, de ha csak azokkal lehet megvédeni az embereket, akkor meg igen. Pár perccel korábban azért azt mondta, hogy "sokan vannak, akik azt hiszik, hisszük" hogy ha van halálbüntetés, akkor nagyobb a biztonság. Szóval azt hiszem inkább támogatja, de így kimondani azért nem meri.

A magyar miniszterelnök azt szeretné, hogy a halálbüntetés visszakerüljön nemzeti hatáskörbe, hogy minden ország maga dönthesse el, hogy nála kivégeznek-e embereket vagy sem.

Volt szó a bevándorlásról is, és meg fognak lepődni, de az a helyzet, hogy itt is az Unió miatt vannak gondok. Mármint abban az értelemben, hogy az EU miatt nem zárhatjuk be rögtön az össze elfogott illegális határátlépőt, és pedig az lenne a jó, ha ezt megtehetnénk.

Kollégiumi házibulit hirdetünk, ha nem szabályozzuk a bevándorlást, mindenki jön, amikor akar, és addig marad, amíg a kakas kukorékolni kezd, így pedig nincs esélye a polgári berendezkedésnek

– ilyesmiket is mondott a miniszterelnök arról a jelenségről, amikor háborúk, a terror vagy a kilátástalan nyomor miatt valaki elhagyja a hazáját. Aki volt már kollégiumi házibuliban, azt biztos érti a párhuzamot.

Orbán a nemzeti konzultációról azt állította, hogy az tényleg kérdez az emberektől, nem megmondani próbálja nekik, hogy mit gondoljanak. Arról, hogy ez miért nem igaz, itt írtunk részletesen.

De egyébként is, csak azok az országok kritizálják a Nemzeti Konzultációt, ahol nincs Nemzeti Konzultáció, ahol nem kérik ki az emberek véleményét, mint nálunk. A lényeg, hogy jó hír, elismerés, hogy körülöttünk folyik a vita,

"csak jól kell olvasni a dolgokat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.