Kína negyvenezres drónhadsereget épít

külföld
2015 május 10., 10:31
comments 253
photo_camera Így kell elképzelni egy hiperszonuikus siklórepülőt - bár a kép pont az amerikaiak terveit mutatja.
AFP PHOTO / Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA)

A Pentagon egy pénteken nyilvánosságra hozott jelentése szerint Kína 2023-ig

42 ezer drónt állíthat szolgálatba.

A jelenleg is fejlesztett drónok között precíziós csapásmérő eszközök és nagyhatótávolságú felderítők is vannak.

Illetve a drónflotta része lesz a Wu-14-es, aminek a létezését most először ismerte el hivatalosan is az Egyesült Államok.

A Wu-14-es egy hiperszonikus siklórepülő, ami a világűr határán a hangsebesség tízszeresével tud repülni. A Wu-14-es csapásmérő fegyver, a célja az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszereinek kikerülése.

A hatalmas drónhadseregnél is rémisztőbbnek írja le a Pentagon a kínai rakétahaderő fejlesztéseit. Az amerikaiak jelentése szerint Kína

évi 175 milliárd dollárt

költ a rakétás alakulataira, így most már ezernél is több rövid hatótávolságú rakétát irányíthat Tajvanra. De fejlesztik a hajók elleni csapásmérő erejüket is, a DF-21D nevű rakétájuk irányítható robbanófejei akár 1500 kilométeres távolságból is el tudnak süllyeszteni egy hajót - ez egyértelműen az amerikai flotta csendes-óceáni dominanciájának megtörését szolgálja.

De fejlesztenek műholdak elleni precíziós fegyvereket is, ezek a Pentagon szerint akár 35000 kilométeres magasságban is képesek lennének a műholdak megsemmisítésére. (Via Washington Free Beacon)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.