Egy belvárosi rendőr ellen sem emelnek vádat a Vizoviczky-ügyben

bűnügy
2015 május 12., 10:24

Mind a 61, a Vizoviczky-ügyben megvesztegetéssel gyanúsított belvárosi rendőr ellen vádemelés nélkül zárta le a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség indoklása szerint a vizsgált bűncselekmények

részben elévültek, részben bizonyíthatatlanok.

A nyomozást megalapozó gyanú szerint a belvárosi rendőrök

bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkovetett hivatali vesztegetés bűntettét követték el.

Azt vizsgálták, hogy milyen szerepük volt az V. kerületi kapitányság dolgozóinak abban, hogy a Vizoviczky a Hajógyári-sziget mellett a Belvárosban is terjeszkedni tudott. A rendőrök ellen állítólag Vizoviczky egyik testőre és bizalmasa vallott, de a nyomozó ügyész a HVG információi szerint már a nyomozás során azt mondta, hogy "a rendőrök korrupciós ügyei a kilencvenes évek közepétől egészen a nyomozásig szerepelnek az iratokban, ezért valószínű, hogy a gyanúsítottak nagy része már nem is rendőr".

Az ügyészség nyomozást lezáró indoklása szerint a vizsgált ügyek döntően 2004-2009 közöttiek, de voltak köztük 2004-et megelőzőek, valamint 2010-2011-es elkövetési idejűek is. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.