Hová tűntek a nagy értékű gépjárművek a zuglói polgármesteri hivatal parkolójából?

közlekedés
2015 május 12., 13:23
comments 64

Virális értékű fotót tett közzé a Facebookon Karácsony Gergely zuglói polgármester az elmúlt fél év eredményeiről: a kép szerint a hivatal parkolójából eltűnt a sugalmazás szerint a Papcsák-érát fémjelző pökhendi polgármesteri Mercedes, és átadta helyét a vidám, fiatalos és környezetbarát bicikliknek:

zugló polgármester parkoló

A zuglói fideszesek rögtön visszavágtak egy 2015-ös fotóval, amelyen több nagy értékű luxusgépjármű tekinthető meg a nevezett parkolóban, köztük egy Lexus terepjáró, egy Mercedes AMG és egy 5-ös BMW. Bicikli egy szál se.

parkoló zugló fidesz

"Gergő, te ezt azért nem látod minden nap, mert nem jársz be dolgozni, vagy megint szándékosan vezeted félre az embereket?” - tették fel a kérdést a fideszesek Karácsonynak, én pedig a minőségi két- és négykerekű gépjárművek nagy rajongójaként azonnal a helyszínre siettem, hogy kiderítsem az igazságot. Félig sikerült.

A kedd kora délutáni helyzetet felmérve jelentem, hogy a zuglói polgármesteri hivatal környéke gondozott, rendezett polgármesteri hivatal képét mutatja, a járdán parkol ugyan két robogó, de azok közül is egy láthatóan egy futáré:

zuglo1a

Bicikliknek sincs nyoma a járdán:

zuglo2a

A parkolóból ennyi látszik, és ahhoz képest, hogy minimum egy Gumball 3000-futam parc ferméjére számítottam a zuglói lombok alatt, a hivatal udvarán álló autók szolid, átlagos kispolgári flotta képét mutatták. Amennyire meg tudom állapítani, ezek mind alsó és középkategóriás kocsik, bár lehet, hogy a BMW, a Mercedes és a Lexus valahol hátul bujkál, ott, ahol megcsillan egy grafitszürke SUV tetején a napsugár, vagy még azon is túl:

zuglo4a

Biciklik viszont tényleg vannak, bár korántsem annyi, mint autó:

zuglo3a

Ennyit tudtam elmondani az igazságról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt