Németországban kapott díjat az Átlátszó

ünnep
2015 május 16., 15:14
comments 39
photo_camera A díj (via Átlátszó)

Theodor Heuss-medállal tüntette ki az Átlátszó oknyomozó portált a politikai kultúra fejlesztésének támogatására létrehozott, pártoktól független Theodor Heuss Alapítvány. A névadó Theodor Heuss az első nyugatnémet államfő volt. Ötvenedik alkalommal adták át a díjat, az Átlátszó az

"átlátható és eleven magyar civil társadalomhoz való kiemelkedő hozzájárulása miatt"

részesült az elsimerésben, a magyar újságon kívül díjazták még:

  • A Center for European Trainees nevű németországi szervezet - a dél-európai fiatalokat sújtó súlyos munkanélküliség elleni fellépése miatt.
  • Guisi Nicolini, az olaszországi Lampedusa polgármestere, az európai menekültpolitika számára példamutató magatartásáért.
  • Maximial Schrems osztrák jogvédő a személyiségi jogok internetes védelmére indított kampányért.

Az Átlátszónak a díjhoz gratulálunk. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.