A két nepáli földrengésben eddig 8583 ember halt meg

katasztrófa
2015 május 17., 15:58
comments 9

Minden idők legsúlyosabb természeti csapásává vált a közelmúltbeli két földrengés Nepál feljegyzett történelmében: a katasztrófa emberáldozatainak hivatalos száma a nepáli belügyminisztérium adatai szerint eddig 8583. És legalább 101 ezer ember sérült meg a természeti csapásban.

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Nepált, ami az eurázsiai és a dél-ázsiai tektonikus lemezek találkozásánál fekszik. A több ezer halott mellett kb. félmillió házat döntött romba a földmozgás.

A második, 7,4-es fokozatú földrengés május 12-én érte Nepál keleti részét, ami több földcsuszamlást is okozott, elvágva a távoli falvakhoz vezető útvonalakat.

Szusil Koirala nepáli miniszterelnök azt mondta, hogy a két földrengésben 58 külföldi vesztette életét, és további 112 külföldi személyt keresnek még. Előfordulhat, hogy ezek az emberek egyszerűen csak nem regisztráltak a hatóságoknál, amikor elhagyták az országot, és ezért nincs hollétükről információjuk – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.