Nebraskában eltörölték a halálbüntetést

külföld
2015 május 21., 05:27
comments 74

Nebraska állam törvényhozói tegnap 32-15 arányban a halálbüntetés eltörlése mellett szavaztak. Az eddigi halálos injekciót életfogytig tartó börtönbüntetés váltja fel az államban. Pete Ricketts, Nebraska republikánus kormányzója előre bejelentette, hogy megvétózza majd a döntést. Ha így tesz, a képviselők semmissé tehetik a vétót, amihez 30 szavazat kell. Konzervatív többségű államban ilyesmi 1973 óta nem fordult elő az USA-ban: akkor Észak-Dakota döntött a halálbüntetés eltörlése mellett.

(New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.