Orbán pajzsa és elintézőembere lesz Rogán

POLITIKA
2015 május 21., 13:01
comments 186

Ősztől már nem frakcióvezető, hanem Orbán Viktor kabinetfőnöke lesz Rogán Antal. Ilyen pozíció most nincs, de Orbán szeretné, ha lenne. A Népszabadság korábbi értesülését megerősítve az Index írta meg, mi várható ettől a felállástól.

  • Lényegében egy minikormányt vezet majd, komoly apparátussal.
  • Rogánon keresztül lehet majd eljutni Orbánhoz.
  • Több fontos ügyet neki fog kiosztani a kormányfő elintézésre.
  • Nem tartozik majd a Miniszterelnökséget vezető Lázár János alá.

Ez utóbbi fontos szempont, mert kettejük rivalizálása erős abban, hogy ki áll közelebb Orbánhoz. Eddig Lázár állt nyerésre, most Rogán beelőz. Míg ezt korábban Lázár ellenezte, most állítólag már elfogadta Orbán átalakítási terveit.

Nagy kérdés még az, hogy ki vezeti majd ősztől a Fidesz-frakciót.

Az Index szerint Kósa Lajos, Németh Szilárd és Tuzson Bence esélyes.

És változás várható a Fidesz elnökségében is. Az őszi tisztújításon Lázár-Rogán csere jöhet az alelnöki poszton.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.