Kőkeményen szétszedi Deutschékat a kétszeres paralimpiai bajnok

sport
2015 május 26., 17:46

"Nem az a baj hogy hazudtok, hanem az a baj, hogy a parasportolókat degenerált hülyéknek nézitek, akik nem képesek saját véleményt alkotni és akiket csúnya, gonosz emberek folyamatosan manipulálnak és megvezetnek."

– ezzel kezdődik a kétszeres paralimpiai aranyérmes úszó, Pásztory Dóra Facebookon terjedő levele, amit Gömöri Zsoltnak és a Magyar Paralimpiai Bizottság többi vezetőjének – így az alelnök Deutsch Tamásnak – címzett. A paralimpiai vezetők egyre mélyebbre csúsznak a vitatható, itt-ott jogszerűtlennek tűnő pénzköltéseik miatt.

Pásztory szerint emberileg és erkölcsileg alkalmatlanok a vezetők, és megalázó a sportolókra nézve, hogy az elnök úgy kezeli a kritikus hangokat, mint akiket politikai szándékkal manipulálnak, képtelenek a saját vélemény megformálására.

"Nem az a baj, hogy nettó 420.688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60-80.000 Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3.000.000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted) külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyságrendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondolja, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled."

De ez még nem minden. Szóba kerül a bizottsági autó, a kétmillióért szervezett tenerifei edzőtábor, a mexikói nyaralás, a megfélemlített sportolók.

"Ha vannak olyan törvények és szabályok, amelyek lehetővé teszik, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság jogszerűen működik ebben a formában, akkor ezeket a törvényeket és szabályokat meg kell változtatni!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.