https://img.444.hu/noveny-fal.jpg

Mostantól nem épülhet semmi Franciaországban növényekkel vagy napelemmel fedő tető nélkül, és kész

környezetvédelem
2015 május 26., 16:32

A francia törvényhozás elrendelte, hogy mostantól minden kereskedelmi célú ingatlan tetejét legalábbis részben napelemeknek vagy növényeknek kell befednie.

De még ez is megalkuvás volt a törvény mellett kitartóan kampányoló környezetvédő csoportok egy része szerint, ők az összes új épületre kiterjesztették volna az előírást, és nem elégedtek volna meg a részleges befedéssel. Végül a kormány meggyőzte őket, hogy jobb, ha nem terhelik túl a cégeket az előírásokkal.

A zöld tetők előnye szakértők szerint, hogy jól szigetelnek – így kevesebb energiára lesz szüksége az épületeknek nyáron és télen egyaránt –, megtartják az esővizet, sőt, a biodiverzitást is előmozdítják, például azzal, hogy madarak tudnak költeni ott.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.