Vidéki foci 2015: a 17 éves játékos megverte a bírót, jöttek a rendőrök, de a családjával őket is elverte

futball
2015 május 26., 06:20
comments 624

Az Edelényi Rendőrkapitányság három járőre szombat este a Perkupa-Zádorfalva focimeccsen felmerült bűncselekmény gyanúja miatt akarta előállítani a hazai csapat 17 éves játékosát, aki a meccsen egy bírói döntés miatt megverte a játékvezetőt.

Miután a rendőrök a fiatalember lakásához érkeztek, és közölték vele az intézkedés célját, az udvaron tartózkodó szülők fenyegetőzve, szitkozódva adták tudtukra, hogy szerintük a fiú jobb helyen van otthon, nem engedik, hogy a rendőrök elvigyék. A kialakult helyzetre tekintettel az intézkedő rendőrök többször határozottan felszólították a szülőket, illetve az időközben a helyszínen összegyűlt környékbeli lakókat, hogy ne akadályozzák az intézkedést, de ennek ellenére a fiatalember édesanyja az egyik rendőrt megragadta, és behúzta őt a csoportosulás tagjai közé, ahonnan a kollégái csak könnygázspray-vel tudták kiszabadítani.

Ekkor a 17 éves fiatalember felkapta az udvaron lévő kerékpárt, és azt az egyik intézkedő rendőrhöz vágta, aki ettől a földre esett, ahol apa és fia együtt elkezdték rugdosni, ütlegelni, és a kollégáinak őt is csak kényszerítő eszközzel sikerült a bántalmazók közeléből elhúzniuk, miközben az összegyűlt tömegből többen őket is a ruhájuknál fogva rángatták.

A rendőrök felmérték, hogy intézkedésüket biztonságosan az adott helyzetben befejezni nem tudják, ezért ketten a szolgálati lőfegyverüket elővették, kibiztosították, miközben a harmadik társuk rádión erősítést kért. A fegyverek láttán az emberek egy rövid időre megtorpantak, a rendőrök ezt kihasználva a kocsijukhoz hátráltak, majd a felszerelésük egy részét is hátrahagyva az erősítés megérkezéséig elhagyták a helyszínt.

A rendőrök egyike súlyos, 8 napon túl gyógyuló sípcsonttörést, a kollégája könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a harmadik rendőr, egy nő nem sérült meg.

Az ügyészség a 17 éves fiatalembert és a szüleit őrizetbe vette, előzetesbe fognak kerülni. A nyomozók keresik a bűncselekmény esetleges további elkövetőit.

A meccs egyébként félbeszakadt a 37. percben. (mklu.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.