https://img.444.hu/rendőrautó.jpg

Évente 2700 rendőrautót összetörnek. A 3200-ból!

érdekes adat
2015 május 27., 10:11
comments 138

Tegnap este megírtuk azt a sokkoló adatot Napi Figyelemreméltó Statisztika rovatunkban, miszerint öt év alatt 21 887 alkalommal szenvedett balesetet rendőrautó. Ez Pintér Sándor parlamenti kérdésre adott válaszából derült ki, és már akkor értetlenkedtünk rajta, mondván elég fura, hogy naponta 11,6 alkalommal törjön egy-egy rendőrautó, és mivel most kevesebb, mint 3200 rendőrautó van, ezért az év alatt minden egyes rendőrautóra jutott volna 6,8 baleset.

De ez szerencsére nem igaz: valójában mindössze csak 14030 rendőrautós baleset volt.

Ez nem sokkal kevésbé sokkoló. Ez a korrekció, és most megkapjuk a számokat éves bontásban is:

pintér

Szóval így törtek azok a rendőrautók:

grafikon rendőrautó

Azaz évente átlagosan 2682 balesetet szenvednek a rendőrautók. 2015 első két hónapjában 618 baleset volt eddig, de ezt inkább nem lehet egyszerűen beszorozni hattal, mivel nyilván télen veszélyesebb vezetni (de ha beszoroznánk, akkor idén rekordszámú, 3708 balesetre lehetne számítani).

Naponta átlagosan 7,4 rendőrautót törnek össze, vagy ér valamilyen baleset.

Minden rendőrautót 0,84-szer összetörnek évente.

A rendőrautók egy részén egyébként nincs Casco biztosítás. További érdekes adatok a rendőrautókról, amiből kiderül, hogy Borsodban nagyon le kell használniuk az autókat a rendőröknek, Budapesten és Győrben meg kevésbé. Néhány Audiért 13 milliót fizet a rendőrség.

rendőr

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.