Kitálal a Paralimpiai Bizottság gazdasági vezetője

2015 május 27., szerda 16:27
288

Egész május a Magyar Paralimpiai Szövetség vezetőinek botrányaitól volt hangos. Még a hónap elején derült ki, hogy a vezetőség magára költött egy csomót a szövetség pénzéből, Gömöri Zsolt elnök például a végtörlesztését fizette a bizottság forrásaiból. A botrány már a rendőrségig jutott, és a paralimpikonok (akik közül sokan rossz körülmények között élnek) is bedühödtek a vezetésre. Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó a Facebookon tett közzé a nyílt levelet, melyben alkalmatlannak nevezte Gömöriéket a paralimpiai szövetség vezetésére. Azt írta:

„Nem az a baj, hogy nettó 420.688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60-80.000 Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3.000.000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted) külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyságrendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondolja, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled.”

Gömöri Zsolt elnök később azt mondta, mindenkit beperel, aki hazugságokat terjeszt róla, majd egy találkozón magyarázkodott a sportolóknak, hogy semennyit sem költött magára a sportolóknak szánt pénzből. Ezen már a Paralimpiai Bizottság gazdasági vezetőjét, Kovács Brigittát is megvádolta azzal, hogy hazug lejáratókampányt folytat ellene.

Kovács Brigitta jelenlegi sportgazdasági vezető ezért az RTL Híradójához fordult. Azt mondja, nem ő adta ki a Gömöriéket gyanúba keverő dokumentumokat, de minden ügyről tud, és feljelentést tesz a vezetők ellen. Állítása szerint az elnök milliókkal több szponzori jutalékot vett föl, mint amennyit bevallott, és a cégein keresztül olyan pénzekhez is hozzájutott, melyekre nem volt jogosult. 2012-ben például egy szponzor a sportolók javára lemondott a jutalékáról, de ahogy Kovács Brigitta mondta:

„az elnök úr viszont nem mondott le róla, ő felvette ezt a jutalékot.”

A nő arról is beszélt, hogy Gömöri utasította, senkinek ne beszéljen ezekről az ügyekről, és olyan nagy végkielégítést ajánlott neki, hogy

semmiben nem fog hiányt szenvedni.

A gazdasági vezető az RTL-nek azt mondta, minden állítását tudja papírokkal is bizonyítani. Gömöri szerint a nő minden vádja hazugság.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt