Tiborcz István kiszállt az Eliosból, egyből más nyerte az óbudai közvilágítási hálózat fejlesztését

gazdaság
2015 június 02., 08:38
comments 84

Az elmúlt hónapok szűkösek voltak az Elios Zrt. versenytársainak, Tiborcz István, a miniszterelnök vejének cége, az Elios Zrt. rendre tarolt a közvilágítás fejlesztésére kiírt közbeszerzéseken. De Tiborcz májusban kiszállt a cégből, aminek máris hatása volt a tenderekre: Óbuda közvilágítási fejlesztését a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában megjelent hirdetmény szerint új szereplő, a Vialux Elektromos Tervező és Kivitelező Kft. nyerte el.

Az önkormányzat 34,2 millió forintot fizet a munkáért a cégnek, aminek 2010-2013 között 150-240 millió forint között mozgott az éves nettó árbevétele, vagyis ez a megbízás önmagában az átlagos évi árbevételük kb 15 százalékát teszi ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.