A Fidesz Libanonból bevándorolt egykori képviselője saját elmondása szerint nem bevándorló, mivel tanult ember

képzavar
2015 június 05., 14:51
comments 283

A jelenleg Edelényben egy magyar ember helyett az edelényi kórházat igazgató Daher Pierre is egyetért a kormány bevándorlásellenes intézkedéseivel. A korábban a Fidesz színeiben a parlamentben is megfordult Daher 1982-ben került Budapestre. Az Index kereste meg a politikust, aki elmondta, ő maga ugyan Libanonból jött ide, de nem bevándorló, mivel:

Én nem vagyok bevándorló. 1982-ben jöttem Magyarországra, itt tanultam, nem vagyok bevándorló. Én itt élek, itt tanultam, pénzt fizettem azért hogy itt tanulhassak

A Wikipedia-oldala szerint amúgy a libanoni-izraeli határ közelében született Daher anyagi problémák miatt került Budapestre, 1982-ben, de ez nyilván csak részletkérdés.

Daher szerint jogos a Fidesz fenntartása, hogy ne engedjenek be bárkit az országba, mint elmondta:

Miért engednénk Magyarországra a bevándorlókat, akikről nem tudjuk, hogy kicsodák? Ezek nem tanult emberek. Ők nem azért jönnek, hogy tanuljanak, vagy fejlesszék az ország gazdasági helyzetét.

Dahert kérdezték a több mint 15 millió libanoniról, aki már elhagyta az országot az utóbbi időkben, de szerinte ők sem bevándorlók, hanem üzletembere, orvosok, mérnökök.

Azok, akik mostanában libanoninak mondják magukat, egy-két kivétellel nem libanoni származásúak.

A kórházigazgató definíciója szerint amúgy bevándorló az, akit előbb-utóbb a magyaroknak kellene ellátniuk.

„Miért kellene beengedni olyan embereket, akiknél a harmadik generáció sem tud beilleszkedni. Miért kellene adni neki, ha nem tud illeszkedni? Igaza van Orbán Viktornak, válogatni kell. Nem lehet egy kalapba tenni mindenkit. Én választottam országot, engem nem kényszerített senki, hogy idejöjjek. Menjenek Franciaországba, Angliába, ők csinálták a cirkuszt az arab országokban. Magyarország maradjon békében, maradjon terrorveszély-mentes, és Muszlim Testvériség-mentes!"

- érvelt az Indexnek zseniálisan az egykori képviselő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.