A Jobbik pártalapítványából olyan céghez csurgott közpénz, amit a párt alelnökének 81 éves nagymamája vezet

Az RTL Klub híradójának péntek esti híre szerint a politikai kultúra (:D) fejlesztésére szánt közpénzből a Jobbik alelnökének családi cégét támogatta a párt alapítványa, ami az alelnök 81 éves nagymamájának a nevén van. A pénzből a párt elmondása szerint egy könyvet adtak ki.

A Kárpátia Műhely nevű cég egymillió forintot kapott könyvkiadásra a párt alapítványától. A vállalatnak két tulajdonosa van, egyikük Z. Kárpát Dániel 81 éves nagymamája, a másik pedig a képviselő testvére. És bár hivatalosan a cégnek nincs köze Z. Kárpát Dánielhez, a telephelynek számító családi háznál mégis a képviselőhöz irányították az RTL Klub stábját.

Z. Kárpát pedig elmondta a televíziónak, hogy ő már 2012-ben kiszállt a cégből, az pedig hogy családja vállalkozása kapott pénzt, nem jelenti azt, hogy családja támogatásáról lenne szó. Hiszen a pénzt a kiadótársaság kapta, akik ki is adták a könyvet.

A 81 éves nagymama pedig azért tulajdonos és ügyvezető, mert mindig otthon van, így át tud venni például leveleket. Z. Kárpát ezt nevezte technikai és adminisztratív okoknak.

A Jobbik pártalapítványának, a Gyarapodó Magyarországnak a vezetője, Szabó Gábor szerint mindebben semmi visszás nincs, pont azért van pártalapítványuk, hogy ilyen kiadványokat támogasson, mint amilyen a Z. Kárpát Dániel nagymamája által vezetett kiadó révén megjelentetett Hunok, Hungárok, Magyarok című kötet.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.