Sosem foglalkozott mezőgazdasággal a sárvári fideszes, de a földtámogatás azért jól jött volna neki

bűnügy
2015 június 05., 08:18

B. József cége, a Vasi Elektro-Ép Kft. sosem foglalkozott mezőgazdasággal, de mégis 16,3 millió forintos uniós földtámogatást igényelt 233,5 hektáros földterületére. A kifizetést már majdnem meg is kapták, de pár nappal az utalás előtt lebuktak.

Az ügyben a politikus egyik családtagját is megvádolták, aki egy másik cég, a Baranyai Elektro-Top Kft-n keresztül érintett az ügyben. Itt 254 hektár földre igényeltek jogtalanul támogatást, ami után 17,7 millió forintot kaphattak volna.

Az ügy elsőrendű vádlottja D. Miklós a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal alelnöke, a neki küldött levelekből kiderül, hogy B. Józseféknek

a jogosulatlanul megszerzett támogatások 50 százalékát vissza kellett volna utalni a döntéshozónak.

B. József a Fidesz színeiben indult volna az őszi önkormányzati választásokon, már a szükséges ajánlásokat is összegyűjtötte, de ekkor gyanúsították meg, és vissza kellett lépnie. A választókerületében ezért nem indult fideszes jelölt. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.