„Oly módon, hogy rendőri mivoltunk rejtve maradjon” – elképesztő olvasmány a plakátrongálásról szóló rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIKA
2015 június 07., 11:16
comments 1262

Eljutott hozzánk is a rendőrségi jegyzőkönyv arról az akcióról, ami során a hatóságok lecsaptak a nemzet ellenségeire, az idegenellenes plakátokat megrongáló fiatalokra. Az ügyben a BRFK Kiemelt Ügyek Főosztálya járt el, nyilván ki más, szereplők Cserjés 23, Cserjés 24 és Cserjés 27 hívószámú rendőrök. És a jelentés:

piytke1

A jegyzőkönyvnek ez a legjobb része, amikor a jelentést tevő rendőr összefoglalja, hogyan küldték őket a Városligetbe, hogy őrizzék a plakátot, mivel egy kollégája olvasott erről egy cikket az Indexen.

A plakátügyből vasárnap délutánra politikai ügy is lett, miután a Fidesz feljelentést tett a tettesek ellen. Az Együtt pedig közleményben közölte, hogy kiállnak a plakátrongáló aktivistáik mellett, Szigetvári Viktor társelnök szerint Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlásról szóló, az országot megosztó plakátkampányba azért kezdett, hogy a munkanélküliségről és az oktatási rendszer válságáról elterelje a figyelmet.

Az Együtt alelnöke, Pápa Levente pedig közérdekű adatigényléssel fordult az Országos Rendőr-főkapitánysághoz  azt kérdezve, mennyibe kerül naponta az adófizetőknek az, hogy „a rendőrség éjjel-nappal őrzi ezeket a szégyenteljes plakátokat”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt