A magyar állam körülbelül annyira agilis, mint egy hegy

gazdaság
2015 június 10., 13:55
comments 96

Volt Flanderka csendőrőrmester a Svejkben, akit az osztrák belügy bombázott mindenféle hivatalos papírral. Volt a rész az Asterix 12 próbájában, amikor az A/38-as igazolványt kellett beszerezni. Volt az iskolák számára kötelezővé tett rontott tértivevény nyilvántartás.

És most itt a bürokrácia új csodája, a K8020-as formanyomtatvány.

Hál' istennek ezt csak a szarvasmarhákkal foglalkozó embereknek kell kitöltenie, de ettől még nem lesz kevésbé szórakoztató.

Idézem a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületét:

"A május 12-én kiadott MVH közlemény (65/2015 V. 12) értelmében az Átmeneti Nemzeti Támogatás Anyatehéntartás Támogatására jogcímen igényelt támogatás esetében minden gazdának havi tejtermelési jelentési kötelezettsége lesz, attól függetlenül, hogy tejtermelést soha nem folytatott és húshasznú állománnyal rendelkezik.

Felhívjuk gazdáink figyelmét arra, hogy a mellékelt rendeletben leírt módon tegyenek eleget kötelezettségüknek havonta 1 alkalommal (a formanyomtatványon 0 kg-ot írjanak be tejtermelésre, ha gazdaságukban ilyen tevékenység nem folyik). Ha a támogatási évben hiányzik (...) a tejtermelési jelentés, az anyatehén támogatási kérelmet elutasítja az MVH."

Tehát jelentést kell tenni valamiről, amit a gazdák egy része nem is csinál, be kell írni, hogy 0 kg tejet termeltek, és ha ezt elmulasztják, akkor bukhatják a támogatást.

Mondjuk azt is írják, hogy "amennyiben valamely havi tejértékesítési jelentés nem került benyújtásra, az a támogatási év alatt bármikor pótolható", szóval nem is olyan rossz a helyzet.

A szemünk láttára épül egy hatékonyabb, szolgáltató állam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.