Meghalt Kovácsy Tibor

GYÁSZ
2015 június 11., 09:20
comments 38

64 éves korában, régebb óta tartó betegségben meghalt Kovácsy Tibor újságíró, rádiós műsorvezető, szerkesztő és színész, a magyar közélet kiváló alakja.

kovacsy

Dombóváron született, a 80-as években Münchenben élt, ahol a Szabad Európa Rádió munkatársa volt. A rendszerváltástól rendszeresen hazalátogatott, a 90-es évek elején végleg visszaköltözött.

Külpolitikai szakírója volt a Magyar Narancsnak, és a hetilap olvasószerkesztője is volt. Rendszeresen írt a Beszélőnek is. Ő volt az egyik műsorvezetője a Tilos Rádió csütörtök reggelenként jelentkező Nemzeti Felkelés című programjának.

Több videóklipben és filmben is szerepelt.

Többek között ő volt konferanszié Sickratman Evvel a dalban című klipjében:

Ő volt az NDK-s táborvezető a Kis utazás című filmben:

Főszerepet kapott a Szalontüdő című rövidfilmben:

Játszott az 1999-es Cukorkékségben és a 2001-es Aranyvárosban is.

A Beszélőben megjelent cikkei itt olvashatók.

A Magyar Narancsban megjelent cikkei itt olvashatók.

Kovácsy rengeteget tudott a világról és rettentő érdekesen tudta ezt előadni, akár írt, akár a rádióban beszélt, akár csak úgy beszélgetett. Nagyon sok embernek fog nagyon hiányozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.